Visita de les relíquies de santa Bernadeta al Bisbat de Solsona

El dia 16 de novembre, a les 12 del migdia, van arribar les relíquies de santa Bernadeta a la Residència de Ntra. Sra. de Queralt de Berga on els avis que hi resideixen les esperaren a l’entrada per acompanyar-les fins a la capella de la residència on varen fer una petita salutació, el rés del rosari i veneració.

A la tarda es van traslladar fins al convent de les Sagramentaries on el Sr. Bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, les esperà per donar la benvinguda i amb una petita processó es traslladaren a l’església on varen fer la salutació, el rés del Sant Rosari i la Santa Missa, oficiada pel rector de Berga, Mn. Marc Majà; al vespre a les deu de la nit, hi hagué una vetlla de pregària; les germanes amb fidels de Berga i dels pobles veïns vetllaren les relíquies tota la nit.

L’endemà a les 9 del matí viatjaren a Solsona on el rector de la parroquia, Mn. Lluís Tollar, les esperava a la porta de l’església del Cor de Maria, una vegada dins es va resar una part de rosari i seguidament la Santa Missa, presidida pel Sr. Bisbe de Solsona, acabant el matí amb la veneració de les relíquies.

A la tarda del diumenge viatjaren fins a Tàrrega, on foren rebudes pel  rector de Tàrrega, Mn. Josep M. Vilaseca, el Consiliari de l’Hospitalitat, Mn. Joan Casals, i nombrosos sacerdots dels pobles veïns, al Santuari de Fàtima, on començaren els actes amb la processó de les torxes pels carrers que envolten el santuari i una vegada dins l’església es resà el Sant Rosari i les vespres. Després de la veneració de les relíquies, els nombrosos fidels que les acompanyaren s’acomiadaren, i molts d’ells es varen fotografiar amb les relíquies per poder tenir constància del fet extraordinari que alguns deien que no tornarien a veure.

Informa: MRG

A continuació publiquem totes les fotografies dels diferents llocs i alguns petits vídeos

FOTOGRAFIES DE BERGA: Montserrat Coll

FOTOGRAFIES DE BERGA: M. Rosa Guix

FOTOGRAFIES DE SOLSONA: Lluís Closa

FOTOGRAFIES DE SOLSONA: Vanessa Artiaga

FOTOGRAFIES DE TÀRREGA: Josep M. Martí Carnicer i Josep Castellà

VÍDEOS PARRÒQUIA DE BERGA

La processó

La benvinguda

La veneració

Salve Regina

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies