Tridu i celebració de santa Teresina de l’Infant Jesús a l’església de Sant Antoni

En el temple medieval de Sant Antoni de Tàrrega començà el diumenge 29 de setembre i fins al dia 1 d’octubre, la celebració del tradicional Tridu de santa Teresina de l’Infant Jesús, amb la participació de nombrosos devots targarins.

La celebració de l’eucaristia estigué presidida i predicada per Mn. Josep Camprubí, pertanyent a la Unitat Pastoral de Tàrrega, glosant les virtuts de santa Teresa de l’Infant Jesús. Els cants foren interpretats per cantaires de la parròquia acompanyats al teclat per l’organista Jesús Balletbó. Al final s’interpretaren els goigs en lloança de la santa.

El dia de la festa de santa Teresa de l’Infant Jesús, patrona de les missions, fou el dia 1 d’octubre, coincidint enguany amb la inauguració oficial del Mes Missioner Extraordinari encomanat pel papa Francesc.

Hi hagué l’adoració al Santíssim, el rés del rosari i les vespres, seguides d’una solemne missa oficiada per Mn. Josep Maria Vilaseca, rector de la Unitat Pastoral de Tàrrega, acompanyat del diaca permanent Joan Novell.

En l’homilia, Mn. Vilaseca significà entre altres coses: “santa Teresina ens ensenya a estimar, i que el camí ràpid per arribar al Pare es fa des de la nostra pròpia debilitat, senzillesa i pobresa, confiant sempre en Déu”.

Els cants anaren a càrrec dels membres del cor de la parròquia acompanyats al teclat pee l’organista Jesús Balletbó. Després de la benedicció dels tradicionals pètals de rosa, els fidels que omplien el temple participaren en la veneració de la relíquia de la santa i del repartiment dels pètals de rosa, mentre s’entonaren els seus goigs.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies