Pelegrinatge a Fàtima 2019

Del 10 al 15 d’octubre un grup de pelegrins, com cada any, van visitar el santuari de Fàtima de Portugal. Publiquem el testimoni d’un dels pelegrins:

El dia 10 d’octubre sortim, molt matí, un grup de 35 persones, totes amb molta il·lusió, per visitar la Verge de Fàtima, a Portugal. Pel camí saludem la Verge del Pilar a Saragossa amb l’Ave Maria. A la posta de sol arribem a Àvila. Tenim temps per visitar les muralles, la capella de santa Teresa i resar el Rosari. La ciutat respira l’ambient festiu de santa Teresa que celebren el dia 15.

El dia 11 ens dirigim cap a Salamanca. Allà gaudim del seu art, la seva història i la Universitat. El guia ens recorda també la teologia, la filosofia, el dret i tota la ciència que s’ensenya allà. Després de dinar, continuem el camí fins a Fàtima. Al vespre anem a l’esplanada per saludar a Maria i participar del Rosari.

El dia 12, al matí, practiquem el Via Crucis i visitem el poble dels vidents. A la tarda, ens movem per les basíliques, les tombes dels vidents i admirem la Gran Plaça. Al vespre, participem del Rosari, processó de les torxes i eucaristia de vigília.

El dia 13 és la gran solemnitat de les aparicions. La plaça plena, plena, també el seu entorn. Hi ha qui parla d’un milió de persones participant del Rosari, de la Missa Internacional -que presideix el Cardenal de Corea-, de la benedicció dels malalts i del retorn de la Verge al seu tron. A la tarda, arribem fins a l’Atlàntic i visitem Nazaré. Al vespre, a la Plaça, ens acomiadem de la Verge de Fàtima.

El dia 14 comença el retorn cap a casa. Visitem Mèrida. El guia ens explica la seva història i el seu art. Continuem per l’autovia fins arribar a Talavera de la Reina per descansar i pregar a la Verge del Prado.

El dia 15 celebrem la Missa de comiat de la Peregrinació al Santuari de la Verge del Prado, patrona de Talavera. Continuem el camí fins a Saragossa, allà admirem les enramades a la Verge del Pilar i preguem davant la imatge.

Per acabar, és bo recordar les paraules de sant Lluc al Magnificat: “Des d’ara totes les generacions em diran benaurada, perquè el totpoderós obra en mi meravelles”, val la pena creure amb Maria, la nostra Mare, i seguir els seus consells i les seves petjades.

Informa: Un pelegrí

Publicat el dins de Notícies