Navàs homenatja les Germanes Carmelites Missioneres

La comunitat educativa del Col·legi Sant Josep i la parròquia de Navàs van voler acomiadar-se de la comunitat de les Carmelites Missioneres i agrair tota la seva tasca realitzada al poble al llarg dels 94 anys que han estat a Navàs. Amb una missa especial celebrada a la parròquia de la Sagrada Família de Navàs, el bisbe Xavier Novell va destacar que «la petjada deixada per les germanes perdurarà en el poble». Els nens i nenes van participar de la celebració en el moment de les pregàries. Les ofrenes van ser molt especials ja que les Germanes van oferir un llibre amb la història de les Carmelites Missioneres, també van oferir a la parròquia el sagrari que fins ara restava a la capelleta de la seva comunitat. Un dels moments més emotius es va viure cap al final de la missa, quan la comunitat educativa del Col·legi Sant Josep, va mostrar una placa que perdurarà a l’escola per tenir sempre un sentit de record vers la tasca i missió de les Germanes Carmelites. La representant del centre educatiu, Fina Vendrell, va destacar emocionada que les germanes han estat sempre presents per millorar la comunitat educativa des de la discreció. El mossèn de la parròquia, Toni Quesada, va tenir paraules d’agraïment i també va destacar la participació de les Germanes en la vida del poble. Tota la missa va anar acompanyada per la música i cants que ens van regalar en Marc Sibila i l’Anna Vega, família de l’escola. Es va lliurar un llibret commemoratiu a tots els assistents, amb la història de les Germanes Carmelites Missioneres al seu pas per Navàs, acompanyats per escrits d’agraïment vers la seva tasca.

En acabar la missa, es va poder gaudir de l’emotiva exposició fotogràfica ·Vides al servei del poble” al Col·legi Sant Josep, que va inaugurar l’historiador navassenc Josep Maria Badia. Hi va haver la presentació de la il·lustració que Valentí Gubianas, il·lustrador navassenc i exalumne del Col·legi Sant Josep ha fet en motiu d’aquests 94 anys de treball, entrega i dedicació de les Germanes Carmelites Missioneres a Navàs. Aquest acte va anar acompanyat de la col·laboració de l’AMPA que va obsequiar els assistents amb coca i beguda.

Més tard, totes les Germanes assistents als actes, tot el personal educatiu del Col·legi Sant Josep i persones convidades, van poder gaudir d’un dinar de germanor que va acabar amb un pastís de 94 anys com a símbol d’agraïment.

Informa: Col·legi Sant Josep

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies