La Festa Major del Santuari de Fàtima de Tàrrega

El Santuari de Fàtima celebrà els passats dies 5 i 6 de l’actual la seva tradicional Festa Major. Dita festa del 13 de maig fou traslladada a Tàrrega ja fa molts anys al primer cap de setmana d’octubre, al coincidir aquesta amb la celebració dels patrons de les Santes Espines.

El capvespre del dia 5 d’octubre es feu l’adoració al Santíssim, el rés del rosari, seguit de Vespres en honor a la Mare de Déu. Després s’oficià una solemne eucaristia  presidida pel rector de la Unitat Pastoral de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca  acompanyat el diaca permanent Joan Novell.

En l’homilia significà entre altres coses: “El missatge de la Mare de Déu de Fàtima és una invitació a la conversió. Convé convertir el nostre cor cap al Senyor, i si el  convertim les relacions seran molt millors envers el nostre proïsme”. La celebració tingué la participació de la Comunitat de Monges del Monestir de l’Amor Diví de Tàrrega. A l’acabar hi hagué el besamans a la Verge mentre s’entonava el cant de l’Ave de Fàtima.

L’endemà diumenge dia 6 se celebrà també una eucaristia oficiada pel Provincial dels Carmelites a Catalunya, P. Lluís Maza, amb la presència de la comunitat monàstica carmelita, devots de la barriada que porta el nom de Fàtima i altres feligresos. Després del cant de l’Ave i el besamans a la Verge Blanca, l’Associació de Veïns de la Barriada de Fàtima convidà a tothom a l’acostumat refrigeri popular.

Recordem que en el transcurs de l’any 1949 la Verge de Fàtima visità totes les parròquies del  bisbat solsoní sempre envoltada de grans manifestacions de fervor popular. Això va moure al aleshores bisbe de Solsona, Mons. Vicente Enrique i Tarancon, a fer edificar un monestir i un santuari per així donar veneració permanent a la Verge que havia peregrinat per tota la diòcesi. Així des de la data de l’11 de novembre de l’any 1956 la imatge de la Verge Blanca és venerada al Santuari de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies