Berenar Solidari de Mans Unides a Tàrrega

La tarda del diumenge 13 d’octubre, Tàrrega acollí la festa anyal del Berenar Solidari organitzat per la delegació local de Missions i Mans Unides del Bisbat de Solsona, sota el lema “El món no necessita més menjar, necessita gent compromesa”. La trobada es desenvolupà en el marc de l’Espai Mercat, comptant amb la participació de vint-i-nou col·laboradores targarines quines mestresses aportaren els seus pastissos, reunint a cent noranta persones que gaudiren de la diversitat de dolços i salats. També hi assistiren el missioner fill de Vilagrassa, mossèn Sebastià Pijuan, la Diputada Provincial, Rosa Maria Perelló, i representacions dels grups parroquials.

En la presentació de la trobada Àngels Salgado, membre directiu de Mans Unides a Tàrrega, feu balanç de la passada campanya 2018/19 amb resultats molt satisfactoris.  Explicà els projectes del bisbat de Solsona pel 2019/20, intervenint també la col·laboradora Miracle Llorens assenyalant els 60 anys d’història, de treball i d’esperança de Mans Unides. Tanmateix es referí a La dona del segle XXI, i de la lluita per la igualtat i per la dignitat de la persona. Els assistents  gaudiren d’una animada vetllada musical de música popular a càrrec del grup d’havaneres Marinada d’Agramunt, mentre es compartia el tradicional berenar solidari de germanor missionera, acabant amb el sorteig de cinc pastissos. A la vigília, i preparat pel Grup de Missions i Mans Unides, a la capella del Santíssim i de la Mare de Déu dels Dolors es feu una trobada d’Adoració, amb el rés del Rosari en aquest Mes Missioner Extraordinari, Vespres i Eucaristia, oficiada pel rector Mn. Josep M..

El balanç econòmic de la jornada solidària, que a la ciutat ha arribat a la seva vint-i-vuitena edició, és de 1.282 euros. En aquesta edició els diners de la campanya es destinen a dos projectes de Mans Unides assignats pel nostre bisbat. Un per a un programa de construcció de pous i canalització d’aigua al Camerun, i concessió de  microcrédits a dones per les petites explotacions agràries. I un altre projecte és educatiu per la millora d’una Escola Secundària per a noies a R.D. del Congo. Els dos projectes amb un import global de 120.738 euros.

Informa: Josep Castellà

 

Publicat el dins de Notícies

,