Temps de la creació: Vetlla de Pregària dels joves, a Queralt

Durant el mes de setembre i fins al dia 4 d’octubre, festa de Sant Francesc d’Assís, se celebra la iniciativa ecumènica anomenada “Temps de la Creació”, en què les comunitats cristianes estem convidades a reflexionar sobre el nostre estil de vida, a demanar perdó pel mal que fem a la natura i per no saber-la compartir com a germans i germanes, i a participar en accions que ens ajudin a revertir aquesta situació.

D’acord amb aquesta proposta, enguany la Vetlla de Pregària dels jovens -que cada any té lloc la vigília de la festa de la Mare de Déu de Queralt- va tenir com a lema “Maria, mare de la natura” i va convidar a reflexionar sobre els efectes negatius que l’acció humana produeix en la Creació i en el canvi climàtic. Es van alternar cants amb lectura de textos bíblics i d’altres de reflexió i conscienciació, acompanyats de projecció de diapositives que ho il·lustraven gràficament.

Com a record de la trobada es va regalar a cada persona assistent una bossa de roba per anar a comprar i reduir així l’ús de bosses de plàstic. La bossa de roba anava acompanyada d’un missatge extret del Càntic de les Criatures de Sant Francesc d’Assís. També es va poder signar el Compromís Laudato Si’, pel qual responent a la crida que el papa Francesc fa a l’Encíclica, la persona es compromet a resar per i amb la Creació, a viure amb senzillesa i a advocar per la cura de la nostra Casa Comú.

Informa: Montserrat Coll

 

 

Publicat el dins de Notícies