El Talladell celebra la festa de sant Sebastià

El Talladell celebrà el passat dissabte 14 de setembre la festa de sant Sebastià. Una celebració que els avantpassats instauraren després que imploressin al sant màrtir que els lliurés de la pesta del colera que els assotava d’una manera cruel. Sant Sebastià se celebra el 20 de gener, però la població va prometre que si els lliurava de la malaltia en celebraria una altra en el seu honor, la tercera quinzena de setembre i, des d’aleshores cada any ha estat així.

Una tradició que continua de generació en generació i, per això, des de sempre, és la festa més important del poble, en la que es retroben familiars i amics fora vila, que mai hi falten.  Aquesta és l’autentica festa dels fills del Talladell, que resideixen fora i que segueixen tenint-la en un apartat destacat de la seva agenda personal.

Com és costum concelebraren la missa major tots els mossens de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega, amb el vicari general i rector Mn. Josep Maria Vilaseca, acompanyat per Mn. Marià Canal, administrador de la Parròquia del Talladell, i els mossens Camprubí, Bordes i Viladot i el diaca Joan Novell. Aquest any es comptà amb la inestimable col·laboració de la Coral Frescor de Claravalls, que amb la seva brillant aportació contribuí a realçar la cerimònia de la solemne eucaristia. Amb la processó de la relíquia del sant pels carrers del poble, l’adoració de la mateixa i el cant dels Goigs pels feligresos assistents a l’acte, finalitzà la festa de caràcter religiós en honor del  màrtir sant Sebastià

Després seguí la part lúdica de la jornada, amb ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Tàrrega i un vermut popular a l’Espai Moli, i altres actes a la tarda i vespre com un sopar popular, teatre i ball.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Francesc Gasull

.

Publicat el dins de Notícies