Professió a l’Orde del Carme de fra Edwin Rafael Bolívar

El Santuari dels Beats Carmelites i Mare de Déu del Carme de Tàrrega acolli el capvespre del diumenge dia 8 la cerimònia de la Professió a l’Orde del Carme del jove fra Edwin Rafael Bolívar Gamez, de 27 anys, nascut a Cascara de l’Orinoco(Veneçuela), el qual acabà el noviciat al convent de Salamanca.

L’emotiva i sentida eucaristia fou presidida pel Pare Provincial dels Carmelites a Catalunya, P.Luis Maza, acompanyat del prior de Tàrrega, P. Manel Bonilla, catorze religiosos  de les comunitats carmelitanes de Catalunya, alguns de Veneçuela i un de Kenya, i del Vicari General del Bisbat de Solsona i rector de la Unitat Pastoral de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca.

En l’homilia el P. Provincial Lluis Maza, entre altres coses, digué “que aquest seguiment de Jesús es concretarà en la seva vida de pobresa, obediència i castedat que ara es disposava a abraçar pels vots de la seva professió religiosa, vots que tenen com a font i horitzó el Regne de Déu”. Maza tingué també unes emotives paraules de record envers els pares i els set germans de fra Edwin, els quals des de Veneçuela estaven vivint amb la seva pregària aquest acte.

Acabada l’homilia, el seu formador el Pare Xavier Garmon presenta al candidat seguint després el ritus de la professió, en el qual fra Edwin va llegir públicament el document que tot seguit signaren ell i el P. Provincial, amb el lliurament de la capa blanca de l’Orde del Carme i el lliurament de la Regla del Carmel, acabant amb les pregàries dels fidels. Al final es produí un fort aplaudiment en signe de felicitació dels fidels assistents.

Una cerimònia senzilla i sòbria seguida amb un notable fervor pels nombrosos fidels de la comunitat cristiana del Carme. Acabada la cerimònia es va compartir un fraternal àgape a la cripta del santuari marià, en uns moments fraternals de trobada i felicitació al profés.

Fra Edwin Rafael després d’un mínim de tres anys podrà ser admès definitivament a l’Orde del Carme i serà ordenat sacerdot acabats els estudis de Teologia i aprenentatge del català. Durant aquest temps residirà a la comunitat de Barcelona.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Ramón Sabartés

Publicat el dins de Notícies