Nombrosos targarins renoven la tradició centenària de l’Aplec a Sant Eloi

El matí del diumenge dia 8 de setembre, nombrosos targarins van renovar la tradició de l’Aplec a Sant Eloi pujant a dalt de la serra que domina la ciutat, assistint a l’Eucaristia celebrada a l’ermita dedicada al Sant Bisbe Eloi, patró dels orfebres i metal·lúrgics. La missa estigué oficiada pel rector de Tàrrega i Vicari General del Bisbat de Solsona, mossèn Josep Maria Vilaseca. A la presidència hi havia l’alcaldessa de la ciutat Alba Pijuan i regidors de l’Ajuntament, diputada provincial Rosa Maria Perelló i el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligue.

En la seva homilia Mn. Vilaseca ressaltà entre altres coses: “a la vida per ser feliç és necessari desitjar i és molt important tenir saviesa. Però no només saviesa humana sinó que hem de demanar tenir la saviesa de Déu que és la que ens ajudarà més en la nostra vida tal com va fer sant Eloi”.

Els cants anaren a càrrec de la Coral FresCor de Claravalls que, junt als devots que ompliren el temple, interpretaren els Goigs a lloança de Sant Eloi al final de la celebració. Així mateix Mn. Vilaseca, en la festa de la Nativitat de la Mare de Déu, felicita a totes les persones que porten el nom de Núria, Meritxell, Queralt i molts altres en el dia conegut popularment com el de les Mares de Déu trobades.

Després continua l’Aplec amb esmorzar típic de coca, xocolata i préssec, amb les firetes de terrissa i joguines i la venda de la rajola commemorativa de l’Aplec 2019 que cada any ofereix l’Associació dels Amics de l’Arbre cuidadors del parc. També fou inaugurada l’obra de la nova escalinata entre el monument de l’Estatut de Sau i el pla de la Plaça de les Alzineres. La inauguració estigué presidida per Jaume Aligue, president dels Amics de l’Arbre i autoritats municipals.

Durant l’Aplec  tingué lloc el XXXV Concurs Nacional de Colles Sardanistes amb la intervenció de la Cobla Tàrrega participant tretze colles sardanistes. També el Ball de Gegants a càrrec de la Fal·lera Gegantera, el Concurs Agility d’agilitat canina i altres jocs tradicionals.

Aquest Aplec se celebra cada any sempre el segon diumenge del mes de setembre des que el consistori targarí ho acordà l’any 1782, i així fins avui dia amb molta participació dels targarins i també dels de fora vila.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos i M. Carme Ribera

Publicat el dins de Notícies