Trobada d’Amics del Cottolengo del Pare Alegre a Montornès

Montornès de Segarra acollí el 10 d’agost la 28a Trobada dels Amics del Cottolengo del Pare Alegre, de Barcelona. Una celebració estiuenca organitzada per voluntaris d’aquell centre i un nombrós grup de col·laboradors d’aquesta localitat segarrenca. Una sortida tradicional quin únic objectiu és el de procurar una dia d’esplai i germanor a un grup de residents del centre barceloní.

Així un grup d’una quarantena de persones del Cottolengo acompanyats de vuit voluntaris, al capdavant dels quals hi havia José Martínez Quiñonero com a responsable del grup, es dirigiren a Montornès de Segarra. Els acompanyaven els religiosos de la Comunitat del Cottolengo: la germana Carmela i el Germà Gabriel, a més de Mn. Bruno Berchez, Delegat de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona.

Un cop rebuts pels veïns s’iniciaren els actes amb una missa de campanya oficiada pel rector de Montornès, Mn. Antoni Bordes, destacant l’esperit i vivències d’aquestes trobades anyals en un veritable clima d’amistat i germanor. Les pregàries les feu el resident del centre Práxedes Molina, i els cants foren a càrrec de la coral parroquial de la vila.

Seguidament es disputà l’esperat encontre de futbol entre dos equips del Cottolengo empatant a set gols, entregant-se un trofeu als jugadors per part de l’alcalde de Montornès de Segarra i Mas de Bondia, Dionis Oña, fent-se la tradicional foto acompanyats de l’assidu col·laborador, el conegut periodista i comentarista esportiu de TV3, Xavier Valls.

Després del vermut hi hagué un ben servit dinar de germanor a l’estatge social municipal, preparat per un equip de set cuineres i altres voluntaris, aplegant una vuitantena de persones. Un cop repartides unes bosses commemoratives de la trobada del 2019, hi hagueren parlaments en agraïment i satisfacció per la trobada de Montornès. Intervingueren diferents residents del Cottolengo; el P. Bruno Berchez; el germà Gabriel; la germana Carmela; el periodista Xavier Valls, i el veterà voluntari Ignasi Anglarill, l’artífex d’aquestes reunions anyals.

Al final, Mn. Josep M. Vilaseca, Vicari General del Bisbat de Solsona i rector de la Unitat Pastoral de Tàrrega, posà de relleu el valor i significat dels encontres com un autèntic símbol de caritat i estima vers el nostre proïsme. L’entranyable jornada acabà amb la col·laboració musical de Flavià Huguet, interpretant la cançó Qualsevol nit pot sortir el sol, entonada per tots els assistents que feren un brindis final.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies