Pelegrinatge a Grècia: seguint les petjades de sant Pau

El passat 23 de juliol un grup de persones del Bisbat de Solsona es van trobar a l’aeroport de Barcelona per iniciar un viatge de vuit dies que els va portat a cercar el testimoni històric de l’antiga civilització grega, a través de l’art, l’arquitectura, la filosofia, la mitologia i la natura.

Perfectes en l’art, matemàtics en l’arquitectura, savis en els seus pensaments, creadors de déus mitològics que fonamenten la seva història i muntanyes impressionants amb monestirs a les altures, que enmig del silenci i la pau de la nit et poden fer sentir aquella proximitat de Déu, és tal vegada la idea que els ha quedat d’aquest país, bressol també de la civilització occidental.

Seguint les petjades de sant Pau, des de Delfos passant per Corint i arribant a la capital, no és d’estranyar que amb la disbauxa de tants déus, tingués la necessitat de parlar al poble d’Atenes des de l’areòpag (antic Tribunal Suprem) turó prop del Partenó, d’un altre i únic Déu per a ells desconegut.

Compartint aquest viatge amb el grup, ben avingut, i amb l’amistat que s’ha creat, ha estat del tot una experiència que sens dubte sempre recordaran, malgrat  la calor.

Informa: Montse G.

Publicat el dins de Notícies