Infants desfavorits de Barcelona visiten Verdú i Montornès de Segarra

Infants desfavorits de Barcelona visiten Verdú i Montornès de Segarra acompanyats de les monges de la Mare Teresa de Calcuta

Un grup de tres monges de la Comunitat Mare Teresa de Calcuta de Barcelona, acompanyades d’una cinquantena de nens/es del seu grup d’esplai i vuit monitors, visitaren la vila lleidatana de Verdú, bressol de Sant Pere Claver, l’Apòstol dels Negres. Aquestes monges que tenen cura d’aquells més necessitats van guiar durant la jornada del dijous primer d’agost, aquesta activitat d’esbarjo dedicada als infants més desafavorits de la nostra societat.

Arribats al matí amb un autocar, foren rebuts per la comissió organitzadora encapçalada pel col·laborador d’aquesta comunitat religiosa, Ignasi Anglarill Miró. Després es dirigiren al recinte poliesportiu de la població compartint allí un esmorzar de germanor servit per les monges i monitors voluntaris. Tot seguit convidats per l’ajuntament de la vila gaudiren d’una bona estona de natació a les piscines municipals. Així mateix les monges de Teresa de Calcuta anaren al Santuari de Sant Pere Claver i allí veneraren la relíquia del sant, per després visitar el temple romànic de Santa Maria de Verdú, sota el guiatge de Manel Pont, membre de l’Associació Amics de Sant Pere Claver.

El grup barceloní continuà la visita fins la veïna localitat de Montornès de Segarra, on foren obsequiats amb un dinar de germanor al local social municipal, preparat  per un equip de veïns voluntaris d’aquesta població. En acabar tingué lloc una vetllada artística a càrrec del Grup de Tambors dels Diables del Grup Teatral BAT de Tàrrega. El seus dotze components reberen amb la seva percussió l’arribada dels nens/es i després els obsequiaren amb un fi de festa amb el seus timbals, als quals també acomiadaren. També es feu entrega a Maria Teresa Robert d’una artística placa de ceràmica en agraïment a l’activista cultural i col·laboradora en les trobades anyals del Cotolengo i de les Germanes de la Caritat de Calcuta. Cal assenyalar que aquesta es la novena trobada estiuenca consecutiva que es realitza en aquestes localitats lleidatanes rebent a grups de nens desfavorits.

Informa: Josep Castellà

 

Publicat el dins de Notícies