El bisbe Xavier Novell presideix el “Dia de la Família” a les Colònies de la FRATER

El passat 3 d’agost tingué lloc a les Colònies 2019 de la FRATER de Tàrrega la celebració del Dia de la Família, en les instal·lacions que la Parròquia de Tàrrega té a la Colònia Sant Eloi de Gerri de la Sal, quina jornada estigué presidida pel bisbe de Solsona, Xavier Novell, acompanyat del rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, i del consiliari de l’associació Mn. Josep Camprubí.

A més de la trentena de residents a les Colònies, en aquesta diada hi participaren els seus familiars arribats de diferents localitats i foren rebuts per la presidenta de la FRATER, Maria Rosa Pedrós i els monitors.

La trobada s’inicià amb una missa de campanya concelebrada pel bisbe Xavier Novell, i els mossens Vilaseca i Camprubí, amb lectures i pregàries dels residents i familiars. En l’homilia Novell significà, entre altres coses: “l’únic amor autèntic que ens fa feliços, ens dóna llibertat i ens omple, es l’amor de Déu. El cristià mai es queda sol ja que sempre té a Déu. Té una gran família i se sent estimat”.

Després de l’eucaristia, abans de compartir l’aperitiu, hi hagué una demostració de la quinzena de components de la formació de percussió Batukada del Grup Teatral  BAT, arribats des de Tàrrega i encapçalats pel president de l’entitat Joan Ribó.

Seguí un animat dinar de germanor compartint taula una setantena de persones. En la presidència, junt a Maria Rosa Pedrós, hi eren el bisbe Novell, el rector Vilaseca i el consiliari Camprubí. Els acompanyaven la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament targarí Assumpta Pijuan i la diputada provincial Rosa M. Perelló.

Es pronunciares uns parlaments finals expressant el treball, mèrit i agraïment per aquestes colònies. A tots ells els hi entregaren una samarreta de la FRATER i un obsequi elaborat per Alfons Marquez, acabant amb un brindis. Com a cloenda de la simpàtica trobada el grup de la Batukada actuà novament convidant a infants i grans que hi participaren activament.

Aquestes Colònies de la FRATER es perllongaran fins al dia 10 de l’actual amb quantitat i diversitat d’activitats d’esplai, jocs de nit, piscina i sortides a l’ermita de la Verge d’ Arboló i Sort, acompanyats sempre dels vuit monitors voluntaris.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies