Tàrrega celebra amb nodrida participació les Festes del Carme 2019

La Novena a la Mare del Déu del Carme va obrir el 7 de juliol les Festes del Carme de Tàrrega, predicades per Fra. Bladimir Ramos de la comunitat carmelita de Terrassa,  participant en les eucaristies i pregàries els membres de la Fraternitat Amics del Carme i nombrosos devots targarins.

La nit del dilluns 15 tingué lloc la Vetlla de Pregària amb la processó de torxes encapçalada per la imatge de la Verge, el penó i la bandera carmelita. Els feligresos resaren el Sant Rosari mentre recorrien els carrers Jacint Verdaguer, Avinguda Generalitat i Comabruna, per després al punt de la mitjanit entonar el Cant de la Salve i el besamans, al Santuari dels Beats Màrtirs Carmelites i Mare de Déu del Carme.

Per la tarda hi hagué una cercavila popular per la barriada amb els Gegants del Carme per la Fal·lera Gegantera i nans, la Targafera, els Targalets de l’Associació Guixanet, els grallers del Grup Coral Nou i el Ball de Bastonets, de l’Esbart Albada.

Al final de l’eucaristia els infants feren l’ofrena floral i la veneració de la Verge, servint-se un berenar als petits. Després, al centre de la Plaça del Carme, s’interpretaren diverses danses típiques pel Ball de Bastonets i de la Targafera acompanyats dels Grallers Coral Nou.

Festa Principal del Carme

En la solemnitat principal del dimarts 16 els devots ompliren el santuari marià, celebrant el Rosari, les Vespres i Ofici solemne presidit i predicat pel Prior de Tàrrega, el carmelita P. Manel Bonilla, concelebrant amb el rector Mn. Josep M. Vilaseca i els capellans de la Unitat Pastoral de Tàrrega. Les pregàries i ofrenes foren a càrrec de les monges de la comunitat carmelita Ntra. Sra. de les Virtuts. Al final hi hagué una llarga veneració a la Mare de Deu del Carme mentre es cantaven el seus Goigs.

Entre els actes populars, els dies del 7 al 13 de juliol es desenvolupà el 26è Cicle de Concerts Mare de Déu del Carme, amb la participació del Grup Laverta; Agrupació Coral Oberta de Ponent, integrada per la Coral Ramon Carnicer i Coral Sant Joan de Penelles; l’Orfeó Nova Tàrrega; Coral Bona Nova del Casal Cívic de Tàrrega; els Xicots de l’Esplai i la Coral Veus del Pla. Les audicions es feren en el claustre del convent del Carme, davant de més de nou-centes persones, a excepció de la Coral Oberta de Ponent a l’interior del temple degut al temps insegur.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies