Els targarins renoven la tradició de la Festa de Sant Cristòfor

Novament els targarins participaren de la Festa de Sant Cristòfor, patró dels conductors, en el dia de la festivitat del 10 de juliol. Aquesta és una tradicional celebració emmarcada dintre les centenàries Festes de la Mare de Déu del Carme, organitzades pels P. Carmelites i la Fraternitat Amics del Carme.

Al migdia, al Santuari dels Beats Màrtirs Carmelites i Mare de Déu del Carme, se celebrà una missa presidida pel carmelita P. Manel Bonilla, Prior del Carme de Tàrrega, en quina homilia es referí al sant protector dels conductors, “un sant al que hem de demanar-li ajut en la pràctica de la caritat envers als altres”; i també “d’encomanar-nos i tenir fe en l’exercici d’una prudent i bona conducció dels nostre vehicles”. A l’acabar es venerà la relíquia de Sant Cristòfor, beneint-se les  medalles de Sant Cristòfor, després repartides entre aquells que acudeixen a la benedicció dels seus vehicles .

A la sortida de l’eucaristia, el P. Manel Bonilla presidí al migdia la tradicional benedicció de vehicles davant mateix del Santuari dels Beats Màrtirs Carmelites i Mare de Déu del Carme. Al capvespre, després de la Novena del Carme i la missa, novament es procedí al repartiment de medalles i benedicció dels vehicles amb una nombrosa concurrència, calculant-se participaren durant tota la diada una xifra propera al cinc-cents conductors de la ciutat i comarca.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies