Romeria al Clot dels Aubins en el 83è aniversari del martiri dels beats carmelites

El capvespre del dilluns 29 de juliol se celebrà la romeria anyal recordant els dotze beats màrtirs carmelites de Tàrrega, immolats a l’indret del Clot dels Aubins, dins el terme municipal de Cervera. La tradicional peregrinació commemorà el 83è aniversari d’aquell martiri, participant-hi un grup d’una seixantena de devots targarins i cerverins. Així mateix hi foren presents familiars del beat Anastasi M. Dorca i del beat Andreu M. Solé, arribats d’Olot i Barcelona. Presidiren la trobada el Provincial dels Carmelites P. Lluís Maza, junt al Prior del Carme de Tàrrega P. Manel Bonilla, el rector de Tàrrega Mn. Josep M. Vilaseca, carmelites de la comunitat barcelonina i capellans de la Unitat Pastoral de Cervera.

En aquell  paratge es feu un Viacrucis comentat i cantat, arribant-se al lloc del monòlit de pedra que perpetua la memòria dels beats carmelites allí martiritzats durant la matinada del 29 de juliol del 1936. La processó fou presidida pel penó de la Fraternitat Amics del Carme, el reliquiari dels beats màrtirs carmelites i la creu. En el mateix lloc el Prior targarí P. Bonilla llegí una emotiva carta del traspassat P. Andreu Solé glosant la figura i martiri dels beats, seguint unes pregàries. Al final s’entonaren els seus goigs dedicats als beats màrtirs mentre es feia la veneració de la creu i el reliquiari dels beats, repartint-se un punt de llibre commemoratiu de la romeria.

Aquesta celebració tancà el cicle de les Festes del Carme 2019.

Cal recordar que els dotze màrtirs de la comunitat carmelita targarina es beatificaren a Roma el 28 d’octubre de 2007, conservant-se les seves relíquies dins una urna de pedra situada sota l’altar principal del Santuari del Beats Carmelites i de la Mare de Deu del Carme de Tàrrega.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Ramon Sabartès i Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies

,