Catecolònies diocesanes a Santa Maria d’Oló

Del 7 al 14 de juliol van tenir lloc les Catecolònies del nostre Bisbat a la casa de colònies “Els Clapers” (Santa Maria d’Oló). Cinquanta-vuit nens i nenes de diferents indrets de la diòcesi i de Catalunya van poder participar un any més d’unes colònies acompanyats de catequistes, dos mossens, Mn. Xavier Romero i Mn. Abel Trulls, i també, alguns dies, del Sr. Bisbe. A través de jocs, dinàmiques, catequesi, pregària i eucaristia van poder créixer en la fe cristiana.

Alguns dels infants més grans (de 6è de primària a 2n d’ESO) van començar l’aventura uns dies abans amb una ruta que va començar el dimecres dia 3 de juliol a Montserrat. Dia a dia, anaven recorrent pobles, Sant Vicenç de Castellet, el Pont de Vilomara, Manresa, Navarcles i Artés, fins arribar a la casa de colònies el mateix diumenge dia 7.

Així doncs, el diumenge l’aventura va començar per als qui no havien pogut anar a la ruta, els quals es van trobar a Manresa on, després de jocs de presentació, van poder conèixer la història de sant Ignasi de Loyola a la Cova on va viure-hi durant onze mesos entre els anys 1522 i 1523. Aquella mateixa tarda van arribar a la casa de colònies on van viure una setmana conduïda per tres germans que tenien un misteri a resoldre, alliberar Yahvenji. Aquesta història de teatre va servir per treballar catequèticament les fortaleses i debilitats personals, la confiança amb Déu, el sacrifici que Jesús va fer morint en la creu, la missió dels cristians…

Enmig de la setmana, el dimecres hi va haver una excursió a Sant Joan d’Oló, on sant Antoni M. Claret va començar les seves predicacions missioneres.

Les colònies van acabar amb el tradicional dia de pares, el diumenge dia 14. Diferents familiars dels nens i nenes van arribar a la casa per participar d’una gimcana amb els seus fills, per celebrar l’eucaristia i per dinar. Després d’un ball que s’havia preparat es va concloure la 15a edició de les Catecolònies amb l’hora dels adéus.

Informa: Equip de Catecolònies

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies