Del 7 al 29 Tàrrega celebra les centenàries Festes del Carme

La nit del dilluns 15 hi haurà el final de la Novena i l’acostumada Vetlla de Pregària amb processó de torxes presidida per la imatge de la Verge i bandera carmelita, amb el rés del sant Rosari, acompanyada pels devots en el recorregut pels carrers Jacint Verdaguer, Avda. Generalitat i Comabruna, amb el cant de la Salve a la mitjanit i el besamans, al Santuari dels Beats Màrtirs Carmelites i Mare de Déu del Carme.

La tarda del mateix 15 es farà la cercavila popular per carrers de la barriada amb els Gegants del Carme, nans, grallers del Grup Corral Nou, els Targalets, la Targafera i Ball de Bastonets. Al final de l’Eucaristia, els infants després de fer l’ofrena floral a la Verge, estaran al centre del Pati amb les danses típiques del Ball de Bastonets pels joves l’Esbart Albada, acompanyats dels Grallers. En la jornada principal del dilluns 16, al Santuari, les Vespres, Rosari i Ofici solemne predicat per Fra. Bladimir Ramos, concelebrant el Prior P. Manel Bonilla amb els capellans de la Unitat Pastoral Parroquial de Tàrrega.

El XXVI Cicle Concerts del Carme

Es compleix enguany el XXVI Cicle de Concerts Mare de Déu del Carme,  al  claustre de l’antic convent carmelita amb la col·laboració de la Residència Llar d’Avis del Carme. S’inaugurà sota l’amenaça de la pluja el capvespre del 7 pel Grup Laverta, d’alumnes de l’Escola Municipal de Música. Està prevista fins al dia 13 la participació de: Agrupació Coral Oberta de Ponent, integrada Coral Ramon Carnicer i Coral Sant Joan de Penelles; Coral Veus del Pla de Mollerussa; Orfeó Nova Tàrrega; Coral Bona Nova del Casal Cívic, i Els Xicots de l’Esplai. Com de costum s’espera una nodrida participació en aquestes audicions, aplegant l’any passat unes nou-centes persones.

El dimecres 10 de juliol se celebrà la Festa de Sant Cristòfor, amb Eucaristia mati i tarda, seguida de la benedicció de vehicles al migdia i vespre. La jornada del 20 de juliol, festa de Sant Elies, profeta i Pare-Inspirador de l’Orde del Carme, tindrà lloc la cerimònia d’acolliment dels nous membres de la Fraternitat Amics del Carme, amb missa i el tradicional sopar de la Família Carmelitana. Tancant el cicle de festes el capvespre del 29 de juliol es farà la Romeria al Clot dels Aubins, lloc del martiri dels Beats Carmelites de Tàrrega, amb Rosari i processóLa peregrinació segueix el recorregut que feren els dotze màrtirs carmelites que foren beatificats a Roma l’any 2007.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies