Taller sobre “Educació de la intimitat i prevenció d’abusos sexuals a menors”

La sala de l’Edifici Parroquial de Tàrrega acollí el capvespre del passat 25 de juny una xerrada-taller sobre “Educació de la intimitat i prevenció d’abusos sexuals a menors”, a càrrec de la coneguda psicòloga i sexòloga Lourdes Illàn.

Unes paraules de benvinguda del rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, donaren pas a la presentació de la conferenciant a càrrec de la treballadora apostòlica Clara Carbonell. Aquesta assenyalà que “cal fer formació per prevenir les situacions en els casos d’abusos a menors. I en aquest sentit convé que les parròquies tractin la temàtica de la sexualitat i orientin els seus joves”.

Davant d’un nombrós auditori, arribat de les comarques de l’Urgell, Pla d’Urgell i la Segarra, la psicòloga Lourdes Illàn desenvolupà una llarga xerrada sobre els perills d’una temàtica molt dura i dolorosa i de les diferents mesures per fer-ne una bona prevenció de cara als possibles abusos a menors.

Entre altres moltes coses, remarcà que els nostres nens i joves han de tenir una bona educació de la intimitat i que ha de començar a partir dels dos o tres anys. Alertà també que el perill es troba en moltes ocasions en el mateix cercle familiar i en un àmbit de gent coneguda o de confiança.

Informa: Josep Castellà

PD Aquesta mateixa conferència tingué lloc el dia 26 de juny a Berga i aplegà diferents persones de la zona Berguedà-Llobregat-Solsonès.

Publicat el dins de Notícies