Festa de sant Antoni de Pàdua, a Cervera

Com cada any, i de manera ininterrompuda, el barri de Sant Francesc de Cervera honora i festeja el seu patró sant Antoni de Pàdua, ubicat a l’església de l’antic convent al peu dels horts i al costat del riu Ondara.

A més a més, coincideix que sant Antoni és el patró dels paletes i del gremi de la construcció, valor afegit en l’assistència a les misses, tant del tríduum de preparació com les del dia de la festa, sobretot la de les 7h del matí on majoritàriament s’hi concentren operaris que aquest dia no treballen i a la vegada donen gràcies i demanen protecció al patró en aquesta feina de risc del dia a dia.

En aquesta ocasió també hi hagué un suplement afegit que fou la recuperació i la restauració de dos elements bàsics com són el sagrari i la capelleta on s’ubica el reliquiari.

Oficià la missa Mn. Xavier Romero, rector de Cervera, acompanyat per Mn. Jaume Vilardell que amb la seva homilia va fer una pinzellada de la història d’aquest temple i el seu convent.

En acabar tingué lloc un petit esmorzar amb coca i mistela per als dos-cents assistents que hi van participar.

Informa: Parròquia de Cervera

Publicat el dins de Notícies