Trobada vocacional del mes de maig

Ahir diumenge va tenir lloc la Trobada vocacional mensual del mes de maig que va començar amb un partit de futbol. Després del partit, els adolescents es van reunir a taula per començar la tertúlia d’aquest mes que va anar enfocada a dos eixos: el mes de maig dedicat a la Mare de Déu i els mitjans de comunicació.

El Jordi, seminarista major, va explicar que el mes de maig és dedicat a Maria, per les aparicions que del 13 de maig al 13 d’octubre de 1917 van tenir lloc a Fàtima als tres pastorets: san Francisco i santa Jacinta Marto i la V. Sor Llúcia Dos Santos. El Jordi va compartir amb els adolescents la història de la Verge de Fàtima i els tres secrets que aquesta va revelar als pastors. Mn. Lluís Tollar va aprofitar l’ocasió per explicar que al vespre Ràdio Maria es traslladaria a la parròquia de Solsona per retransmetre el rés de les vespres. D’aquesta manera Maria i els mitjans de comunicació van quedar enllaçats. Dos nois nous que es van sumar per primera vegada a les trobades, el Pere Joan i l’Eloi van explicar que són «youtubers».

El Rubèn, seminarista major, va explicar quin és el bon ús que s’ha de fer de les noves tecnologies i dels mitjans de comunicació. Va explicar també que el mal ús del telèfon mòbil i l’internet poden crear greus problemes a la persona. Va parlar del Servent de Déu, Carlo Acutis, un jove italià que morí als 15 anys de leucèmia. Carlo va promoure a través d’internet la devoció al Santíssim Sagrament i va llistar tots els miracles eucarístics ocorreguts al món, també el Sant Dubte d’Ivorra. El Carlo també va usar l’internet per ajudar els pobres, i aquests en agraïment van assistir al seu funeral. Així, el Rubèn va explicar als joves com a través dels mitjans de comunicació poden fer el bé i transmetre, també, el missatge de Jesús.

Per acabar la trobada, tot el grup es va dirigir cap a la capella del Seminari on van resar una dena del rosari. Alguns joves al cotxe, de tornada a casa, van resar vespres amb Ràdio Maria.

Informa: Delegació de Vocacions

 

 

Publicat el dins de Notícies

,