IX Vetlla de l’Esperit Sant amb confirmacions

Ruah, Ruah, alè de Déu en nosaltres, Ruah, Ruah, Esperit del Nostre Déu.

La Ruah va bufar amb força altra vegada el passat diumenge dia 19 de maig a la catedral de Solsona. Aquesta vegada en una Pentecosta  anticipada pel fet que el nostre bisbe aquell dia serà acompanyant el Pelegrinatge a Lourdes amb Malalts i Pelegrins.

La Jornada va començar amb una ponència del bisbe Xavier que duia el nom de “La visió i +”. En ella va anar mostrant amb joia, com la diòcesi va caminant vers la visió que ell mateix va declarar ja fa dos anys. A través d’un suport mediàtic va provocar que la gent que hi assitia no fos un públic estàtic, sinó que poguessin participar de la ponència, tot manifestant la seva opinió. Nous mètodes, nous mitjans per mica a mica assolir el repte de ser una diòcesi formada el 100% per comunitats vives de deixebles missioners.

Tot seguit, a la catedral de Solsona es van aplegar persones de diferents parròquies del Bisbat, les quals han passat pels diversos Alpha que enguany o en altres edicions s’han dut a terme. Persones que cercaven rebre altra vegada aquest alè fresc del nostre Déu, alè que dona vida, que canvia el rostre i renova tot el nostre interior, donant vida al que no en té i llum al que no hi veu.

En una bella cerimònia presidida pel bisbe Xavier, sis persones provinents d’Alpha, varen rebre la  confirmació i dues d’elles a més a més la comunió. El grup de música Cor Nou va marcar amb els seus cants el ritme de la celebració, ritme suau per descansar als peus del Nostre Déu i preparar el cor per rebre altra vegada l’ Esperit Sant.

La icona de la Verge acompanyava amb la seva presència serena i dolça a les persones que s’acostaven a dipositar les seves pregàries als seus peus, pregàries que seran custodiades per les germanes carmelites del convent de Mollerussa. Elles durant tot l’any, tal com porten fent des de fa un temps,  vetllaran perquè aquestes peticions que surten dels cors sofrents pugin com un alè fresc cap el cel.

La comunitat eclesial presidida pel Sr. Bisbe, acompanyada pels mossens i laics, altra vegada va viure amb comunió i gran goig aquesta IX Jornada de l’Esperit Sant, donem-ne moltes gràcies al Bon Déu.

Informa: M. Teresa Valero i Melgosa, Delegada de Nova Evangelització

 

 

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

,