Festa de Sant Roquet a Castellnou d’Oluges

Cada any, en arribar el tercer diumenge de maig, Castellnou d’Oluges es prepara per celebrar la seva festa votada, la festa de Sant Roquet altrament dita la Festa Major de maig.

L’origen de la festa és del 1882 quan aparegué un xarampió molt agressiu a una colla de nens i nenes que la medicina del temps no va poder aturar, i en moltes cases van patir defuncions i un pervenir esfereïdor. Per aquesta causa tot el poble acordà amb les seves promeses invocar a Sant Roquet perquè els tragués d’aquesta plaga i a la vegada demanar-li protecció.

Diumenge passat, dia 19 de maig, se celebrà la 137a edició de la festa amb una missa molt participada, una processó fins al pilar aixecat per a l’ocasió, situat a la cara est del riu Sió i a cinc-cents metres del poble. Els cants, la verdor de tot el recorregut i les ganes de la diada reflectien la joia entre els assistents. Un dinar comunitari amb unes cent-cinquanta persones i la rifa de la mona, que és una vella tradició, arrodoniren la jornada.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies