1000 anys del priorat benedictí de Sant Llorenç de Morunys

El present any 2019 es compleixen 1000 anys de la instauració d’un priorat benedictí a Sant Llorenç de Morunys en el mateix lloc ocupat actualment pel conjunt de l’església parroquial, claustre i monestir.

Es tracta d’un fet transcendent per a la història local perquè és en l’establiment, l’any 1019, d’aquella comunitat benedictina, on hi trobem la llavor que pocs anys després fructificà en la construcció de l’església romànica actual, i més endavant en el naixement de la parròquia i de la mateixa vila de Sant Llorenç de Morunys.

És per això que des de la parròquia s’intentarà commemorar l’aniversari amb la celebració de diversos actes, el primer dels quals es durà a terme a l’església el proper dia 16 de juny a les 18h, i consistirà en una conferència a càrrec del pare benedictí Jordi Castanyer sobre la vida monacal i la regla de sant Benet. Al mateix acte es farà la presentació d’un fulletó sobre la història del priorat de Sant Llorenç. Tot plegat es clourà amb un refrigeri en un escenari tan escaient com els claustres del monestir.

Informa: Jaume Adam

Publicat el dins de Notícies