Unes tres mil persones a la Processó dels Dolors de Bellpuig

La parròquia de Bellpuig va celebrar la Magna Processó de la Mare de Déu dels Dolors, organitzada per la Venerable Congregació dels Dolors. Uns tres mil devots, entre gent de la vila i d’altres comarques catalanes, assistiren la nit del divendres dia 12 a una manifestació pietosa de fa tres segles. Aquesta Processó dels Dolors, desfilant pels carres i places de Bellpuig, es desenvolupà en un ambient de profund i pietós silenci, al llarg de quasi dues hores, participant-hi els sis passos precedits pels històrics Armats, i la  figura de la Mare de Déu dels Dolors. En aquest edició hi col·laboraren els Armats de la Selva del Camp (Tarragona).

La processó sortí de l’església de Sant Nicolau amb els sis  passos de  la Mare de Déu dels Dolors, l’Oració a l’Hort, el Natzarè, l’Encontre, el Calvari i de la Pietat. Destacar el pas dels penitents descalços, les nenes vestides de comunió (les blanquetes) i els capellanets.

Dita Processó dels Dolors estigué presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, junt amb el rector de Bellpuig, Mn. Abel Trulls, i altres mossens del bisbat, autoritats locals i religiosos mercedaris de Sant Ramon. El Priors d’aquest 2019 en representació dels Pas del Trobament eren Joan Jounou Torra i Montserrat Baldrich Ricart acompanyats de les Discretes i de les autoritats de la vila.

El mateix divendres, a les 12 del migdia, a l’església de Sant Nicolau de Bellpuig s’oficià una solemne missa concelebrada, presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo acompanyat del rector Mn. Abel Trulls, sacerdots de comarques d’Urgell i el Pla d’Urgell. El Cor Parroquial i l’Orfeó Joventut de Bellpuig foren els encarregats dels cants.

A l’acabar, després de la pregària a la Mare de Déu dels Dolors, es feu la veneració de la Verge al seu cambril. Cal assenyalar que la Festa dels Dolors és una de les manifestacions culturals i populars més importants i tradicionals al llarg de l’any.

Informa: Josep Castellà

 

Publicat el dins de Notícies