La Parròquia de Tàrrega al Sant Crist d’Igualada

Mn. Josep Maria Vilaseca, rector de la Parròquia de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, presidí, el capvespre del divendres dia 5 d’abril, la celebració del tradicional Miserere i la missa dels divendres de pregària al Sant Crist d’Igualada, en el marc de l’església del Roser.

Enguany a les celebracions d’aquests sis divendres quaresmals hi foren convidades aquelles parròquies de les diòcesis de Solsona i de Sant Feliu, posseïdores d’una especial veneració a la figura del Sant Crist. D’aquesta manera el dit divendres es dedicà al Sant Crist Trobat de Tàrrega, un bell crucifix d’estil romànic de final del segle XII, i que fou trobat l’1 d’abril de 1650 al temple de Sant Antoni, i al qual els targarins li han donat al llarg dels segles tota l’estima de la seva devoció.

Després del cant de l’Adoració de les cinc llagues de Jesús crucificat, seguí una eucaristia concelebrada presidida per Mn. Vilaseca, acompanyat dels mossens Xavier Bisbal i Eduard Flores, ambdós preveres de Santa Maria d’Igualada, i Mn. Josep Aribau. En l’homilia el rector targarí es referí a la figura cabdal del Crist crucificat, explicant la tradició del Sant Crist Trobat de Tàrrega. Les lectures i ofrenes anaren a càrrec de dos fidels de la parròquia targarina. A l’acabar s’interpretaren els Goigs a llaor del Sant Crist d’Igualada.

La tradició i gran veneració al Sant Crist d’Igualada es remunta al dia 20 d’abril de 1590 quan a la imatge del Crist Crucificat de l’església del Roser es produí el gran prodigi de la suor de sang. Des d’aleshores se celebra festivament aquest fet sempre coincidint amb el dimarts que segueix al Dilluns de Pasqua, enguany el 23 d’abril coincidint amb Sant Jordi.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies