Convivències vocacionals de Setmana Santa

Els dies 15 i 16 d’abril, alguns adolescents de les parròquies de Berga, Tàrrega, Solsona i Cervera es van trobar amb el delegat de la pastoral vocacional Mn. Marc Majà, per realitzar uns dies de convivència.

El primer dia van participar de la Missa Crismal i després van visitar la Mare de la Font de Solsona, un parc amb uns llocs molt pintorescos, on van compartir el dinar. Durant el dinar van sortir algunes qüestions molt actuals sobre les necessitats dels joves. Després van fer alguns jocs al parc i de camí a Solsona van meditar amb oracions i cants el Via Crucis, preparant-se pel Tridu Pasqual.

A l’arribar a Solsona, els seminaristes els van rebre i els van dirigir cap a la catedral, on el Francisco Javier Martínez, seminarista major, els va explicar el significat dels espais dels edificis religiosos i també les parts de la missa; va ser una xerrada molt participativa i molt interessant.

Al vespre es van trobar amb el Sr. Bisbe, Mons. Xavier Novell, que els va acompanyar durant el sopar i durant el joc de nit, que va consistir en pujar al campanar de la catedral de Solsona i visitar els racons més misteriosos del temple. La nit va acabar amb una estona de pregària a la capella del Santíssim donant gràcies pel dia compartit.

L’endemà al matí es van dirigir cap a Olius acompanyats també pel Sr. Bisbe. La sortida tenia una intenció clara, parlar del sentit del Tridu Pasqual. De camí el Rubén Bonsfills, seminarista major, va fer-los una intervenció sobre el Dijous Sant. Després, en un clima de silenci i pregària, tot resant el Sant Rosari, els nois van poder rebre el sagrament de la Reconciliació, i en arribar a Olius el bisbe Xavier va parlar-los del Divendres Sant. En acabar, van celebrar la missa a la cripta preromànica d’Olius, on alguns dels joves van agrair a Déu el do de la vocació al sacerdoci.

Després d’un dinar de germanor a la plaça de l’església d’Olius van anar cap al seminari de Solsona on van jugar un partidet de futbol i cadascú va tornar a la seva parròquia.

Durant de la setmana alguns dels joves han comentat la importància que ha tingut en la seva vida interior aquestes convivències i han ressaltat molt la profunditat de la confessió i les xerrades. Ha estat molt notable la participació en els actes litúrgics locals dels joves que van assistir en aquesta trobada el passat Dilluns i Dimarts Sant. En donem gràcies a Déu i esperem que siguin molts els que l’any que ve s’animin a participar en les trobades vocacionals.

Informa: Delegació de Vocacions

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

,