L’ermita de Sant Eloi de Tàrrega llueix els nous vitralls emplomats dels finestrals

Dins dels actes programats per l’Associació Amics de l’Arbre amb motiu de la celebració de la festa de l’Arbre 2019, i de l’homenatge al Mestre Amigó, impulsor del parc de Sant Eloi i president fundador dels Amics de l’Arbre, tingué lloc una celebració eucarística a l’ermita de Sant Eloi de Tàrrega.

La missa fou presidida pel rector targarí mossèn Josep Maria Vilaseca, en quina homilia  assenyalà, entre altres coses, “la bellesa de la creació és un regal de Déu. Hem de reconèixer i agrair-li tot admirant aquesta natura que hem de respectar i cuidar”. Es referí també a l’exemple del Parc de Sant Eloi i del Mestre Amigó qui feu pedagogia  inculcant l’estima i amor pels arbres al seus alumnes.

En aquesta missa s’inauguraren els set vitralls emplomats de l’ermita finançats per donacions particulars. Els dos del presbiteri simbolitzen el mall i l’enclusa de l’orfebre Sant Eloi, i el bàcul i mitra del bisbe. Els tres laterals representen els escuts de Tàrrega, l’Urgell i Lleida. Els dos situats al fons del cor estan dedicats a Sant Eloi, bisbe, i Sant Francesc d’Assis. Les explicacions i agraïments dels nous vitralls de l’ermita anaren a càrrec del president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué. La litúrgia de la missa fou cantada per la Coral Frescor de Claravalls dirigida per Bet Soldevila, interpretant-se els Goigs de Sant Eloi.

Després es plantà una alzina commemorativa de la festa a la Plaça dels Estanyol, i es feu l’homenatge i descoberta d’un monòlit deixant constància del centenari del Mestre Amigó, amb la presència de familiars, i l’actuació musical del seu rebesnét Ramon Elias.

Informa: Josep Castellà

Publicat el dins de Notícies