Celebració del Dimecres de Cendra a la catequesi de l’Agrupació de Mollerussa

Els infants de l’agrupació parroquial de Mollerussa-El Palau-Fondarella-Golmés-Miralcamp-Sidamon-Vila-sana, que assisteixen a la catequesi de 2n curs a Mollerussa, van celebrar juntament amb alguns pares i mares la festa del Dimecres de Cendra.

Començaren la Quaresma com un temps per entrenar el nostre cor a viure com Jesús, que tenia els sentiments propis d’un cor de carn i no de pedra.

Així, després de demanar la força de l’Esperit Sant cantant, Mn. Théodore, llegí la lectura de la profecia d’Ezequiel, i en féu una breu explicació. Seguidament es lliurà a cada participant un cor de pedra (de cartolina gris) on hi van escriure les coses que dificulten poder seguir a Jesús. Després, un per un, en anar a posar-se la cendra, el cremaren amb l’ajut de Mn Théodore. Fou un desprendre’s de les coses negatives. A continuació Mn. Alfons els imposà la cendra i els/les catequistes els lliuraren un cor de carn (de cartolina vermella) on hi havia escrit “Jesús t’estima”, i se’n tornaren al seu lloc, en un ambient de pregària.

Les mares i els pares també hi van participar rebent la cendra que se’ls hi oferia. Van seguir la celebració atentament escoltant la Paraula de Déu i els comentaris que es feren.

I acabaren la celebració amb el cant “L’església és una gran família” fent una gran rotllana i agafats de les mans.

Informa: Equip de Catequesi de l’Agrupació

 

 

Publicat el dins de Notícies