Visita de la consellera de Cultura de la Generalitat al Museu de Solsona

Laura Borràs al llibre de visites del Museu de Solsona:  “La cultura ens és columna vertebral que connecta el passat que ens dóna la identitat amb el futur que volem per al nostre poble. “Culte, lliure, desvetllat i feliç”.  Amén, que vol dir, “així sia”.

Divendres dia 15 de febrer al matí la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, va visitar el Museu de Solsona i va presentar el catàleg de l’exposició “Alba. Més de 400 anys d’indumentària litúrgica a l’Església de Solsona”.

La consellera va realitzar una visita guiada per les diferents sales del museu acompanyada pel bisbe de Solsona,  Xavier Novell, l’alcalde de la ciutat, David Rodríguez, la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón, el director dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Cerarols,  el director del museu,  Lluís Prat, entre d’altres. En acabar la visita la consellera va signar el llibre de visites del museu amb una magnífica dedicatòria enaltint la funció de la cultura i el patrimoni com a eixos de la identitat del poble català.

Un cop acabat l’acte institucional es va dur a terme la presentació del catàleg de l’exposició “Alba. Més de 400 anys d’indumentària litúrgica a l’Església de Solsona”. De la mà de la mateixa consellera Laura Borràs, la co-comissària de l’exposició, Cristina Sanjust, el dissenyador, Salvador Vinyes, i el director del museu, Lluís Prat, van donar llum a un llibre que, a banda de ser un recull d’objectes artístics, pretén esdevenir una eina didàctica per donar a conèixer diferents aspectes relacionats amb el món de la litúrgia, tant en les celebracions religioses com en el dia a dia de l’Església.

Alba és el naixement d’un nou dia, és el vestit que es posen els batejats en el naixement espiritual a una nova vida, és el vestit litúrgic essencial i, com molt bé va assenyalar la consellera, és també el gènere trobadoresc que descriu el disgust dels amants en separar-se al matí. Són alguns significats d’una mateixa paraula als quals avui en sumem un altre: alba és el llibre que dóna llum al fons d’indumentària litúrgica que conserva el Museu de Solsona i al mateix temps que dóna a conèixer el fascinant, i simbòlic, món de la litúrgia.

Informa: Museu Diocesà i Comarcal

 

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies

,