La parròquia de Cervera visita el CRBMC de Valldoreix

El dia 29 de gener una representació de vint-i-vuit persones de la comunitat parroquial de Cervera van visitar el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix, on s’està restaurant la imatge del Crist de Sant Antoni.

Van ser rebuts pel coordinador d’especialitat en escultura i pintura sobre fusta Pep Paret, el qual els va fer una pinzellada de les activitats i modalitats que es duen a terme al centre i la diversitat de peces de diferents materials que es recuperen de la seva degradació. Una visita guiada pels tallers i mòduls va servir per observar i comprovar els passos que es fan, abans i durant, en cada obra per a la seva total restauració. Es guardà pel final la visita a la imatge del Crist de Sant Antoni per veure en quin punt del procés es troba.

El grup va quedar una mica desinflat, però alhora il·lusionat de saber què s’ha fet fins ara i què manca per fer. Allà, a peu de la banqueta on es trobava, la restauradora, Lourdes Domedel, encarregada d’aquest treball, explicà tots els detalls que ella ha pogut descobrir fins ara. Va esmentar que el cos és tot d’una peça, el cap i les mans a part. També va certificar que aquesta imatge ha patit, com a mínim, tres restauracions que es poden documentar. Una de les quals està anotada en un registre dins del cap amb data del 1924, quan era l’ecònom de la parròquia Mn. Jeroni Roca Rosell. La restauració va anar a càrrec de Tomàs Prim de Barcelona. Una altra restauració, que té el registre dins l’esquena i la qual ja coneixien, data del 2004, consistí en el canvi de la fusta corcada de la creu i un petit maquillatge quan era rector Mn. Antoni Bonet i Trilla.

Es tracta d’una peça del segle XIV que segons les previsions tornarà a presidir l’església de Sant Antoni de Cervera aquest estiu.

Informa: Joan Riu

 

Publicat el dins de Notícies