Festa Major del Santíssim Misteri de Cervera

Com cada any en arribar a la primera setmana de febrer, els dies 5, 6 i 7 de febrer, Cervera es preparà per la seva Festa Major d’hivern, la Festa del Santíssim Misteri.

Prèviament, del 27 de gener fins al 4 de febrer, se celebrà la novena amb les eucaristies, les predicacions extraordinàries i el cant dels goigs, per arribar al dia 5, vigília de la festa, en la que s’interpretaren les tradicionals Completes -abans matines- en el marc de l’església de Santa Maria.

Presidiren aquest acte el Bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo i Artigas, acompanyat del seu secretari, Mn. Joan Robé, i del rector de Cervera, Mn. Xavier Romero i Galdeano, així com també el Paer en Cap de Cervera, Ramon Royes, amb la seva corporació municipal, el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, i el vicepresident de la Diputació de Lleida, Francesc Sabanés, el vicepresident del Consell Comarcal de la Segarra, Josep Llobet, i el director de drogodependència de la Generalitat, Joan Colom, entre d’altres.

Mil dues-centes persones van participar en aquest acte essent el més nombrós de tota la Festa Major.

L’endemà dia 6, tingué lloc l’ofici també presidit pel Bisbe de Girona i concelebrat amb una vintena de capellans i mercedaris de Sant Ramon. En acabar, una pinzellada de les Completes del dia anterior per donar entrada a la processó que aquest any canvià un xic el seu itinerari fent-lo més reduït, però que ha sorprès i agradat més a la comunitat. Es sortí del temple per la porta del Fossar passant per davant de la porta gran de l’església per anar a la Plaça Major, aturant-se uns minuts per contemplar el fantàstic toc de campanes per tornar a l’església per la porta habitual i fer l’adoració de la relíquia.

El dia 7 se celebrà l’ofici en memòria dels difunts i tancant amb el cant dels goigs. Tres dies molt intensos amb varietat d’actes religiosos, musicals i culturals que formen part de la mateixa causa, la Festa del Santíssim Misteri.

Informa: Joan Riu / Fotos: Jordi Prat

Publicat el dins de Notícies