Malgrat celebra la Festa de Sant Sebastià en la 20a edició de la seva recuperació

L’any 2000, Malgrat (La Segarra) va voler recuperar la Festa de Sant Sebastià que ha arribat fins als nostres dies en la seva 20a edició.

La festa es perdé l’any 1965 a causa de la mecanització agrària. Quan a pagès les feines es feien amb animals hi havia força jornalers, que mica en mica, amb l’aparició dels tractors, van anar desapareixent, ja que els terratinents en van anar prescindint al fer-se la feina ells mateixos. Quaranta-cinc anys després, l’any 2000, sorgí la iniciativa de la seva recuperació que ens ha dut fins aquí.

La festa d’enguany va consistir en l’encesa del foc, la missa cantada en honor al sant i el concert del grup de grans de la Coral Infantil Nova Cervera. Tot seguit els Bombollers i els Geganters i Grallers de Cervera esperaren els assistents a la sortida de l’església per iniciar la cercavila que va acabar al peu del castell.

Finalment es va donar pas al dinar popular a l’antiga, amb pa torrat i arengades. La rifa del tortell, el cafè i la tertúlia a la vora del foc marcaren el fi de la jornada, que tot i que va començar amb plugim va acabar amb un oratge més que satisfactori.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies