El bisbe de Solsona presideix la Festa dels Batejats 2019

El diumenge 13 de gener la Parròquia de Tàrrega, en la Festa del Baptisme del Senyor, convidà a participar les famílies que havien batejat algun infant en el transcurs del passat any 2018. D’aquesta manera a la missa major de les dotze de Santa Maria de l’Alba, tingué lloc la celebració de la Festa dels Batejats, presidida pel bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, acompanyat del diaca Joan Novell, amb la assistència  de set d’aquests batejats. Són els germans Briseida, Mireia i Núria Dávila Quispe; Jan Martínez Creus; Ignasi Caro Novell; Ares Marquilles Torra i Joan José Dávila. Aquests anaven acompanyats dels pares, padrins i familiars, a més de la feligresia que omplia el temple.

En l’homilia el bisbe Novell, assenyalà entre altres coses: “El gran publicista de la història que és Jesús, va saber escollir l’escenari i el signes per a comunicar que venia a fer en aquest món. Ell que no va sortir com un bolet sinó que era l’anunciat, ell que no va fer màgia sinó que se la va jugar fins al fons, ens arregla i ens renova perquè es el gran artista, el gran inventor i el gran mecànic de la humanitat”.  Als infants batejats els impartí una especial benedicció, i a cadascun se’ls imposà una petita creu de fusta, símbol dels germans cristians.

En la cloenda de la festa també se’ls entregà per la parròquia targarina un pergamí amb un text titulat Pregaria per un fill – Festa del Baptisme del Senyor. Els càntics d’aquesta celebració tingueren la participació del cor de veus parroquial, i a l’orgue Jesús Balletbó. Al final davant de la imatge de la patrona Mare de Déu de l’Alba hi hagué la tradicional foto de família com a recordatori de la festa, servint l’equip d’acolliment un petit refrigeri.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep Castellà i Salvador Cos

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies