Manifest de Nadal de Càritas 2018

“Germans, siguem conscients dels moments que vivim. Prou de dormir, ja és hora d’aixecar-nos. Avui tenim la salvació més a prop nostre que quan vam abraçar la fe. S’acaba la nit i el dia s’acosta. Despullem-nos de les obres pròpies de la fosca, revestim-nos l’armadura del combat a plena llum. Comportem-nos dignament com a ple dia. Fora l’abús del menjar i beure, fora plaers i les impureses, fora les renyines i enveges. Que el vostre vestit sigui Jesucrist, el Senyor” (Carta de Sant Pau als Cristians de Roma 13.11-14a).

Aquesta Lectura pròpia de l’Advent és un crit d’alerta a la realitat actual. Obrim la mirada de l’enteniment i del cor per fer-nos més sensibles a les persones pobres i deixar-nos transformar per la realitat que vivim. Aquest és el missatge i objectiu de la Campanya de Càritas del Bisbat de Solsona.

“És temps de silenci i d’acció. Quant més rebem en el silenci i l’oració, tan quant més podrem donar a la nostra vida activa en favor dels qui sofreixen” (Mare Teresa de Calcuta).

Avui més que mai, la nostra societat pateix dolors de par, és urgent un nou naixement, un nou ressorgir, un nou compromís, per això hem d’exercitar-nos en l’escolta atenta de la realitat i dels signes del nostre temps per a discernir la nostra acció i el nostre estil de vida i presència en el món.

És Nadal! Glòria a Déu i Pau als homes de bona voluntat. Afrontem el compromís oberts a l’Esperit que es manifesta en comunitat, que ens dóna impuls i alè per acompanyar-nos en el seguiment de Jesús i en el treball per la justícia.

Siguem persones de bona voluntat!

Càritas Diocesana Bisbat de Solsona

 

Publicat el dins de Notícies