La Coral Cardonina ofereix un entranyable concert a les Caputxines de Manresa

El proppassat diumenge 23 de desembre, l’església del convent de les Caputxines de Manresa va acollir un reeixit concert nadalenc protagonitzat per la Coral Cardonina, formació que enguany ha celebrat el seixantè aniversari de la seva fundació.

Després d’un any farcit d’actes i festejos, els cantaires cardonins van oferir un entranyable concert amb el qual van reivindicar el llegat d’alguns compositors i poetes de la comarca del passat segle XX. Dirigit amb mà ferma i enèrgica pel musicòleg bagenc Ovidi Cobacho Closa, el cor cardoní va interpretar una primera part dedicada al repertori popular i tradicional d’arreu del món, amb peces del folklore rus, himnes polonesos, clàssics populars americans, balades catalanes i havaneres. A la mitja part, alumnes del col·legi l’Ave Maria de Manresa, acompanyats d’intèrprets cardonins, van oferir un tast instrumental de nadales, que va servir d’aperitiu a la segona part del concert. En aquest tram final, van tenir ocasió d’escoltar arranjaments, versos i composicions d’autors  com el mestre Francesc Vila de Castellbell i El Vilar, els solsonins Josep M. Casafont, Joan Roure i Antoni Muntada, el poeta osonenc Joan Farràs, el surienc Salvador Perarnau i els cardonins Manuel Bertran Oriola i Josep Cardona Agut.

El públic que atapeïa la nau del temple del carrer Talamanca va aplaudir generosament cadascuna de les interpretacions i, al finalitzar, es va sumar a les veus dels cardonins tot entonant la popular nadala “El noi de la mare”.

Informa: Coral Cardonina

Publicat el dins de Notícies