La Parròquia de Tàrrega celebrà la Festivitat de Tots Sants

La comunitat parroquial de Tàrrega celebrà la tradicional Festivitat de Tots Sants, iniciada la vigília del 31 amb el rés del Rosari a la capella de la Mare de Déu dels Dolors i el Santíssim, seguint l’eucaristia. El dijous dia 1 de novembre s’oficià una missa solemne a Santa Maria de l’Alba, estan exposades al presbiteri les nou relíquies que conserva la parròquia targarina.

L’eucaristia estigué presidida pel rector mossèn Josep Maria Vilaseca, acompanyat del diaca Joan Novell amb presència de nombrosos feligresos. En l’homilia Mn. Vilaseca, entre altre coses assenyalà, “hem de seguir el camí que ens marca Jesús per arribar cap a la santedat; fer-ho d’una manera constant i sempre amb amor, vivint les benaurances”. Acabada la celebració amb el cant a la patrona Verge de l’Alba es convidà a conèixer i venerar les relíquies.

Per la tarda hi hagué el sant rosari al cementiri municipal començant a la porta principal en el lloc del martiri del beat Ferran Saperas. Un nombrós grup de fidels presidits pel rector Mn. Vilaseca i Mn. Josep Camprubí resaren el rosari fent el recorregut pel cementiri antic acompanyat d’uns cants adients. Després, traslladats al cementiri nou, es resaren les lletanies, es llegiren els noms de tots aquells difunts que ens deixaren el passat any, un total de 130, acabant amb la benedicció i el cant del Virolai.

I el Dia de les Ànimes, en la missa dels difunts a les 8 del vespre a la Capella de la Mare de Déu dels Dolors, es feren unes pregàries per ells, especialment pels traspassats el darrer any, llegint-se novament tots els seus noms.  

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

 

 

 

 

Publicat el dins de Notícies