Concert d’orgue de l’italià Alessandro Bianchi a la Parròquia de Tàrrega

La tradició centenària de l’orgue de Santa Maria de l’Alba registrà un notable esdeveniment musical en ocasió del concert celebrat el diumenge dia 4 de novembre, amb la intervenció del destacat intèrpret Alessandro Bianchi, organista de la Basílica de Sant Pau a Cantu (Itàlia). L’audició està dins la programació del XX Cicle del Festival de Musica de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu, el qual es desenvolupa des del passat 8 de setembre fins al 28 de desembre en una quinzena d’audicions a comarques lleidatanes i la Vall d’Aran, amb la col·laboració dels Ajuntaments i Diputació de Lleida.

Al llarg de quasi noranta minuts les vibrants i potents melodies sorgides de l’orgue targarí interpretades per l’organista italià Bianchi, feren fruir al nombrós públic targarí i d’altres localitats lleidatanes, escoltant-se diverses composicions de J. S. Bach, Cooman, Bedard, Peeters, entre altres.  Bianchi té una llarga trajectòria amb més de dos mil concerts en una cinquantena  de països. Assistiren a l’audició la presidenta de la Diputació de Lleida i alcaldessa de Tàrrega Rosa Maria Perelló, acompanyada del Vicari General del Bisbat de Solsona i rector de Tàrrega Mn. Josep M. Vilaseca.

El propers concerts del cicle seran el dia 11 de novembre a Torres de Segre, i a l’església parroquial de Sant Llorenç de Lleida.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

 

 

Publicat el dins de Notícies