Celebració de la festa del beat P. Francesc Palau

El dimecres dia 7 de novembre la festa litúrgica del beat lleidatà P. Francesc Palau fou celebrada a Tàrrega organitzada per la Comunitat de Germanes Carmelites Nostra Senyora de les Virtuts. Així doncs, a la capella de les carmelites tingué lloc la celebració de l’eucaristia presidida pel rector de Tàrrega i Vicari general del bisbat, Mn. Josep Maria Vilaseca, concelebrant amb mossèn Josep Camprubí. La missa del vespre a l’església parroquial també fou dedicada al beat fundador de les carmelites missioneres, de llarga tradició a la ciutat.

Per la tarda tingué lloc una celebració de caire festiu i popular en el marc de la sala-menjador participant-hi una setantena de col·laboradors i simpatitzants de la coneguda i estimada comunitat targarina del carrer Mestre Güell. Després de les paraules de salutació de la germana superiora Maria Cinta Gelabert, es llegí una síntesi històrica de la vida i trajectòria del beat Pare Palau, nascut a Aitona (Lleida), interpretant-se l’Himne al beat Francesc Palau. Es continuà amb l’explicació de les tasques i objectius de les Carmelites Missioneres i la labor del Carmel Missioner Seglar, estès arreu del món.

Davant d’un gran mural a la sala, mentre s’anaven nomenant les congregacions de carmelites existents en el cinc continents d’Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania, s’encengué per les germanes una petita llumenera. Així mateix s’explicà el simbolisme de l’anagrama que porten la congregació d’aquestes religioses.

Aquesta trobada de germanor festiva tingué una simpàtica vetllada artística amb les intervencions de la rapsode Carme Estadella, recitant el seus poemes i un d’ells dedicat a les vivències de l’antic Col·legi El Carmelo, entre altres. Hi hagueren també diverses cançons interpretades per Anna Castellà, que també estigué acompanyada en alguns moments per Oriol Sabé, acabant amb El Cant dels Adéus.  Com a cloenda de la celebració es compartí un berenar de germanor i s’entregà una estampa i una petita relíquia del beat Pare Palau.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep M. Martí Carnicer

Publicat el dins de Notícies