XIII Trobada Diocesana de Vida Creixent, a Balsareny

En la jornada del dimecres 3 d’octubre, la parròquia de Balsareny acollí la XIII Trobada Diocesana de Vida Creixent del Bisbat de Solsona que fou presidida pel bisbe Xavier Novell, acompanyat del president diocesà de Vida Creixent, Vicenç Quinquilla. També assistiren el coordinador Interdiocesà, Sergi Óliva; el Consiliari Interdiocesà, Xavier Morató; el Consiliari de la junta diocesana de Solsona, Mn. Lluís Grifell; el rector de Balsareny, Mn. Antoni Bonet; la secretària de la junta diocesana, Rosa Pedrós i la Delegada de Vida Creixent a Balsareny, Matilde Rial, entre altres.

La jornada s’inicià al recinte de la sala polivalent de Balsareny amb la benvinguda a les cent noranta persones arribades de divuit poblacions de la diòcesi solsonina, compartint un esmorzar de germanor. Després d’una pregària a càrrec de Mn. Lluís Grifell i abans de començar la reunió general, l’alcalde de Balsareny, Isidre Viu, adreçà una salutació de benvinguda destacant sobretot el lema del moviment cristià.

Es continuà amb l’Assemblea del Moviment Cristià de Gent Gran de Vida Creixent, amb la intervenció del president Quinquilla, ressaltant en les seves paraules els tres pilars de Vida Creixent, i ressaltant “de quina manera els seus membres podem contribuir amb totes les iniciatives apostòliques del nostre bisbat i de les nostres parròquies”. Cal destacar en el pressupost aprovat, la compra d’una filmadora, projector i pantalla, de cara a intensificar la formació i comunicació de les activitats de Vida Creixent.

Seguí una interessant xerrada del bisbe Xavier Novell, en la qual el bisbe solsoní deixà el missatge de com la gent gran hem de transmetre les nostres vivències apostòliques i virtuts cristianes als nostres néts. Després hi hagué la projecció d’un audiovisual sobres les vivències del bisbe Pere Casaldáliga a la regió del Mato Grosso del Brasil.

La tretzena trobada continuà a l’església parroquial de Santa Maria oficiant-se una missa concelebrada presidida pel bisbe Xavier Novell, acompanyat de capellans i diaques del nostre bisbat. Feren les pregàries i ofrenes diversos membres del grup del moviment cristià de Balsareny, acabant-se amb el sonor cant de l’Himne de Vida Creixent.

Un animat i fraternal dinar celebrat a l’establiment El Jardinet posà la cloenda a la tretzena trobada, seguit d’una sobretaula amb canvis d’impressions i experiències viscudes, acabant amb la interpretació de  l’Hora dels Adéus.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Josep Maria Gràcia

Publicat el dins de El Bisbe, Notícies