El Santuari del Miracle acull un concert històric

Més de dos centenars de persones van atapeir l’església del Santuari del Miracle per a escoltar els cantaires de Manresa, Solsona i Cardona, en un emblemàtic concert que agermanà les veus de tres cors nascuts a les ribes del Cardener.

Amb motiu del seixantè aniversari de la Coral Cardonina, els històrics orfeons Manresà i Nova Solsona van acompanyar als cardonins en una reeixida vetllada musical que va fer les delícies del públic assistent. Els manresans, acompanyats pulcrament al piano per Jordi Franch, van obrir el concert amb cinc peces d’alta volada. Una deliciosa Ave Maria de Rossini, compositor del qual enguany es commemora el 150è aniversari de la seva mort, va donar pas a les lluminoses harmonies del compositor nord-americà Morten Lauridsen, les quals foren seguides per dues emotives composicions de Schumann i Brahms. Tancà la primera intervenció dels de Manresa, una vibrant peça coral del Nabucco verdià: “É l’assiria una regina”.

L’Orfeó Nova Solsona, que l’any vinent celebrarà el seu centenari, va iniciar la seva actuació amb una cançó del compositor Joseph Barnby, seguida de la popular “La dama de Mallorca”, delicadament frasejada pels solsonins. Dues commovedores peces marianes, la preciosa cançó “Les Trenes” que el mestre Josep Font dedicà a la Mare de Déu del Claustre i l’Ave Maria de Rihards Dubra, van deixar pas a la Pregària de Pau  que el berguedà Ramon Noguera va compondre a ritme de sardana.

La coral amfitriona de Cardona va rellevar els solsonins amb un motet de sòlida textura polifònica seguit de la intensa “Ave Maria Guaraní” que Ennio Morricone va compondre per al film The Mission. Les populars tonades de “My way” i “Words” van sonar en dues acurades versions catalanes arranjades per Ovidi Cobacho i Joan Roure, mentre que la música afroamericana va tenir el seu moment de lluïment en el vibrant espiritual negre “Oh Freedom”.

Ja en els cants conjunts, el jove mestre solsoní Joan Boix va dirigir els tres cors oferint una emotiva interpretació de “L’emigrant” de Verdaguer. Per la seva part, Lluís Arguijo, que amb aquest concert s’acomiadava de la seva responsabilitat al capdavant de l’orfeó bagenc, va dirigir una vibrant interpretació de “El cant de la Senyera” amb tot el públic del temple dempeus. Després de l’entrega d’un obsequi als directors d’ambdós orfeons, es va cloure la vetllada amb l’himne republicà “El cant del poble”, sota la conducció d’Ovidi Cobacho.

Informa: Coral Cardonina / Foto: Rosa Cobacho

Publicat el dins de Notícies