Restauració del Sant Crist de l’església de Sant Antoni, de Cervera

Passada la Festa Major de Cervera, dedicada al Sant Crist i a la Vera Creu, i tal i com estava previst des de feia un temps, aquest dimarts dia 2 d’octubre es procedí a la baixada d’aquesta imatge del segle XIII que presideix l’església de Sant Antoni per ser traslladada al Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya en els seus tallers de Valldoreix on serà tractada de les seves deficiències que presentava en els darrers anys.

Serà un parèntesi d’uns cinc o sis mesos fins al seu retorn per tornar a presidir el presbiteri de l’església. Lourdes Domedel, membre i restauradora d’aquest centre, es desplaçà fins a Cervera per fer la recollida durant la qual va fer una breu explicació tècnica del procediment d’aquesta restauració que permetrà poder conservar la peça durant molt temps i en les millors condicions.

Informa: Joan Riu

Publicat el dins de Notícies