La parròquia de Solsona assisteix a l’Oratori musical Episcopus

El passat diumenge 14 d’octubre el grup de música de la parròquia de Solsona va participar de l’estrena de l’Oratori musical Episcopus a la Sagrada Família.

En una  Basílica plena de gom a gom, l’oratori musical va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i onze corals catalanes. L’obra musical ha estat composta per Mons Valentí Miserachs i amb textos de l’escriptor Mn Josep Ruaix. Miserachs va dirigir amb mestratge l’obra, la qual va comptar també amb quatre solistes que varen interpretar als principals personatges, els bisbes Oliva i Torres i Bages, l’àngel del Montseny i l’àngel de Montserrat. Al final la platea aplaudint dempeus va lloar l’execució de l’obra i va ocasionar el ben merescut “bis”.

El principal objectiu del concert “Oratori musical Episcopus” era posar en valor la figura dels dos bisbes per tal de reviure avui la seva petjada en el nostre país, des d’una experiència estètica i musical a l’abast del gran públic. En paraules del delegat episcopal per al Patrimoni Cultural del bisbat de Vic, Mn. Josep M. Riba, “la música toca el cor i els ressons corals fan entrar la història de la vida amb naturalitat a qui l’escolta”.

El servei musical de la parròquia de Solsona agraeix al bisbe Xavier i a Mn Lluis Tollar el haver fet possible viure aquesta inoblidable experiència de la nostra església catalana.

Informa: Servei musical- Parròquia de Solsona

 

 

 

Publicat el dins de Notícies