El fidels targarins celebren la festa de santa Teresa de Jesús

El capvespre del dilluns dia 15 d’octubre, els devots targarins celebraren la festivitat de santa Teresa de Jesús omplint el temple medieval de Sant Antoni, en quin lloc es venera una imatge de la santa i doctora de l’Església. La bonica imatge existent en el seu presbiteri fou col·locada durant els temps de la postguerra, a principis dels anys cinquanta.

La celebració començà amb el rés del rosari acompanyat d’uns reflexions i missatges de santa Teresa de Jesús. A l’acabar es feren les dues pregàries encomanades pel papa Francesc per aquest mes d’octubre d’advocació a la Mare de Déu i a Sant Miquel.

Després s’oficià una missa solemne presidida per mossèn Josep Maria Vilaseca, rector de Tàrrega, en quina homilia féu una glosa de la trajectòria i virtuts de santa Teresa, la gran reformadora de l’Orde Carmelitana, “una dona molt espiritual i humana a la que captivà la Passió de Jesucrist”, la qual fundà setze convents i publicà nombrosos llibres i cartes. Mn. Vilaseca assenyalà també el fet de celebrar-se per primera vegada la festa de santa Teresa en l’antic temple donada doncs l’existència de dita imatge.

Els cants  estigueren a càrrec del grup de cantaires parroquials acompanyats al teclat per Jesús Balletbó.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

Publicat el dins de Notícies