Estrena de la restauració del quadre de Sant Francesc d’Assís

En la missa dominical de les dotze del migdia, traslladada per a l’ocasió a l’església de Sant Antoni, es procedí a la inauguració del quadre, recent restaurat, de Sant Francesc d’Ássís en la seva nova ubicació, a l’església de Sant Antoni.

Aquesta pintura, d’unes dimensions considerables fent 2.58m d’alt i 2.10m d’ample, pertanyia a l’església convent de Sant Francesc, situat al peu del riu Ondara. Va ser complicada la seva identificació i la seva referència, ja que es trobava molt malmesa a causa del pas del temps i el mal estat de conservació de l’espai, doncs l’església de Sant Francesc només té culte quatre dies a l’any, per Sant Antoni de Pàdua i el tridu de preparació.

La restauració va aconsellar el canvi d’ubicació per la raó esmentada i per poder gaudir-ne els visitants, ja que l’església de Sant Antoni roman oberta els tres-cents seixanta cinc dies de l’any.

En acabar la missa la cap de restauració de pintura sobre tela Maite Toneu, i la restauradora i conservadora Teresa Schreibweis, ambdues del Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat, van fer una explicació tècnica al detall de tots els passos que van seguir per dur a terme dita restauració. Tot seguit es feu la descoberta i al mateix temps van atendre la diversitat de preguntes que els assistents van tenir l’ocasió de fer. Una qüestió va ser referent a la data d’origen, la qual van respondre que tractant-se d’una peça del Barroc català podria molt ben ser de principis del s. XVIII.

Informa: Joan Riu

 

 

Publicat el dins de Notícies