Congrés de les Hospitalitats catalanes

El passat cap de setmana, 20 i 21 d’octubre, les diferents Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes amb seu a Catalunya van celebrar el seu Congrés anual. Enguany es va realitzar a la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, a la Casa de l’Església, acompanyats pel bisbe Agustí Cortés.

Al llarg del dissabte hi va haver quatre ponències. La primera a càrrec del Sr. Oscar de la Mata, de la diòcesi de Burgos, el qual va exposar els diferents motius pels quals ser hospitalari, expressió d’una bona síntesi entre els sentiments, les emocions i la raó. Tot seguit, Mn. Lluís Ruiz va tractar sobre el procés de declaració dels miracles a Lourdes, diferenciant entre tantes gràcies que s’hi realitzen cada dia i el que es pot dir que és un miracle declarat per l’Església.

A la tarda, l’equip de sortides hospitalàries de l’Església de Barcelona va exposar el seu treball d’educació en el lleure al llarg de l’any amb sortides a la muntanya, al mar, i, fins i tot, al camí de sant Jaume de Galícia, portat a terme aquest estiu per segona vegada. Tot seguit, el Sr. Oscar Bardají, cap de comunicació del Monestir de Montserrat, va tractar sobre com cal comunicar, no només informar, des de l’Església als mitjans de comunicació i quines mesures cal prendre perquè aquesta sigui fluida i positiva.

Al vespre es va participar a l’eucaristia de la parròquia Catedral de sant Llorenç presidits pel bisbe Agustí i concelebrada per un bon grup de preveres on es va subratllar el servei de tots i més en la diada del Domund.

El diumenge la trobada va ser més lúdica visitant i celebrant l’eucaristia a la cripta de la Colònia Güell i visitant el Parc arqueològic i el museu de les mines de Gavà.

Informa: Hospitalitat Mare de Déu de Lourdes

Publicat el dins de Notícies