Tàrrega celebrà la tradició de la Festa de Sant Ramon

En el temple de la Mare de Déu de la Mercè de l’Escola Pia de Tàrrega, un any més es renovà la tradició de la festa dedicada a sant Ramon Nonat.

S’oficià una missa presidida pel P. Jaume Salas, concelebrant amb el rector de Tàrrega i Vicari General del bisbat, Mn. Josep Maria Vilaseca.

En la homilia, l’escolapi targarí, glosant la figura del sant lleidatà sant Ramon Nonat, es referí a la gran tasca desenvolupada pels pares mercedaris en ajut dels empresonats, significant que tots estem cridats a acudir en ajut  i tindre una especial sensibilitat i solidaritat envers tots aquells més necessitats. Assenyalà  la destacada presència dels mercedaris a Tàrrega en el transcurs de sis segles, des del segle XIII al XIX, en el lloc on existeix l’actual col·legi i església de la Mercè, així com també els vuit-cents anys de l’orde.

Al final de la eucaristia el P. Salas realitzà la benedicció del aigua de sant Ramon, i els nombrosos devots feren el tradicional traguet d’aquesta. Acabà la celebració amb la veneració de la relíquia del sant, mentre s’entonava el cant dels seus Goigs, lletra de Ramon Corbella i música del mestre Lluís Millet, dirigits per l’antic director de la Capella de Música, Antoni Torres.

Afegirem també que en aquest dia 31 d’agost, diversos grups de targarins viatjaren al Santuari de Sant Ramon, a la veïna comarca de la Segarra, participant en els actes religiosos i populars, entre ells l’Eucaristia i els Tres Tombs al redós del Monestir.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Helena Tarragó

 

 

 

 

Publicat el dins de Notícies