Els targarins celebren l’Aplec de Sant Eloi en la seva ermita

Un any mes, el segon diumenge de setembre, els targarins van omplir l’ermita de Sant Eloi en el tradicional Aplec. Una festa ja documentada l’any 1782 i que se segueix tradicionalment per festejar el sant bisbe de Limotges, patró dels orfebres i metal·lúrgics.

Es va celebrar una missa presidida pel rector Josep M. Vilaseca acompanyat del diaca Joan Novell. En les ofrenes, la família Segarra-Alcubierre va fer donació a l’ermita d’un calze i una patena provinent d’aquesta saga familiar. El calze i la patena provenen del traspassat Mossen Ermengol Segarra Subirana. Els cants van anar a càrrec de la Coral Frescor de Claravalls, i al final de la festa es van interpretar els Goigs de Sant Eloi. Així mateix, el president dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligue, va pronunciar uns mots d’agraïment i va entregar un ram de flors a la senyora Maria Rosa Alcubierre que estava acompanyada de la família. També hi fou present l’alcaldessa Rosa M. Perello i altres regidors.

Després, amb molta concurrència, es va celebrar el XXXIV Aplec Sardanista amb la participació de 19 colles i 200 sardanistes. Es va menjar la coca i el préssec amb ballada de gegants de La Fal·lera Gegantera, jocs infantils i demostració canina d’obediència.

Enguany la rajola commemorativa de l’Aplec va estar dedicada al traspassat Mn. Josep Garriga Sampons, 37 anys rector de Tàrrega amb una rellevant tasca social i pastoral. Aquest té dedicada una font al Parc la qual es reproduïda en dita rajola del 2018.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

 

Publicat el dins de Notícies