Els targarins celebren la Festa de la Mare de Déu de la Mercè

Els feligresos targarins celebraren el capvespre del 24 de setembre la festivitat patronímica de la Mare de Déu de la Mercè, una festa immemorial a la ciutat des que el segle XIII els Pares Mercedaris fundaren aquí el seu convent fins al segle XIX. En el marc del seu temple s’oficià una solemne missa presidida per l’escolapi targarí P. Jaume Salas, en servei pastoral a l’església del Carme de Barcelona. Concelebraren el rector de Tàrrega, Mn. Josep Maria Vilaseca, i el P. Ramon Novell, escolapi targarí, fins ara a missions.

L’homilia de la festa estigué predicada pel P. Jaume Salas, recordant entre altres coses: “l’ordre dels  mercedaris viu al cor dels més necessitats, dels rebutjats, dels més dèbils, sobretot la gran tasca que fan a la presó. Tots nosaltres hauríem  de ser més mercedaris i no oblidar-nos de tots els qui passen dificultats”. Les pregàries anaren a càrrec del P. Novell.

La celebració reuní a nombrosos devots de la barriada i de la ciutat en aquest santuari marià, amb la interpretació final dels Goigs a la Mare de Déu de la Mercè, lletra de  Jacint Verdaguer i musica de Lluís Millet, mentre es feia la veneració de la imatge. Els cants anaren a càrrec d’un grup de cantaires parroquials acompanyats a l’harmònium per Jesús Balletbó. Un any més aquesta tradició religiosa targarina fou renovada amb un  notable fervor, i els assistents compartiren un petit refrigeri amb dolça coca, xocolata i beguda.

Informa: Josep Castellà / Fotos: Salvador Cos

Publicat el dins de Notícies